Житомир Ласкоши

Житомир Ласкоши е реномиран производител на кондиторија во Украина. Со историја која се протега од 1944 година, оваа фабрика се истакнала како лидер во индустријата. Во моментов, Житомир Ласкоши располага со производствен капацитет од преку 80 илјади тони годишно, и активно се работи на зголемување на оваа бројка.

Производствениот капацитет е поделен на 28 производствени линии во 7 работилници, што овозможува производство на разни видови кондиторија. Тие вклучуваат спакувани бонбони, чоколадни барови, глазирани и неглазирани бонбони, чоколадни слатки, чоколадно-вафлени бонбони, колачиња, вафли, десерти со житарки и без-шеќерни производи.

Житомир Ласкоши посветува големо внимание на квалитетот на своите производи. Оваа посветеност е потврдена со сертификаатот ISO 9001:2008 (за систем на менаџирање со квалитет). Исто така, контролата на квалитет е сертифицирана според меѓународните стандарди ISO 9001, ISO 22000 и FSSC 22000.

Производствениот објект на Житомир Ласкоши е сертифициран од Трговскиот сојуз, што гарантира спроведување на строгите регулативи. Важно за споменување е дека Житомир се има стекнато со Халал сертификат, кој потврдува дека производите се во согласност со ислаамските закони за исхрана.

Адреса:
Ул. Крижевска бр. 25 - 2300 Кочани Република Северна Македонија
Број:
+389 (0) 33 276800
Е-маил:
info@topbazar.mk